(+30) 211 21 522 84 weboceangr [AT] gmail.com

Χρήσιμα Άρθρα - Ειδήσεις

Search Engine Optimization

Γιατί το SEO είναι απαραίτητο σε μικρές επιχειρήσεις

Στις μέρες μας είναι πολλά τα παραδείγματα μικρών επιχειρήσεων που δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταγωνιστούν μεγαλύτερα brands. Για πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, η βελτίωση της διαδικτυακής παρουσίας φαίνεται να είναι τόσο εύκολη όσο η δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας. Δυστυχώς, μόνο αυτό δεν φτάνει για να έρθει η επιτυχία.

SEO = Κλειδί

Εδώ και πολλά χρόνια η Google, η Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης έχουν βελτίωσει τους αλγόριθμους κατάταξης των ιστοσελίδων. Κάποτε αρκούσε να συμπεριληφθεί η απαιτούμενη λέξη-κλειδί για να συμπεριληφθεί στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Πλέον όμως οι μηχανές αναζήτησης έχουν εξελιχθεί και έχουν γίνει πολύ πιο "έξυπνες". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις να έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν μια σειρά από παράγοντες για να δουν καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Μια καλύτερη θέση θα κάνει τη διαφορά στην αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα, κάτι που θα φέρει με τη σειρά του αύξηση στις πωλήσεις.

Το SEO επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το περιεχόμενο και τη δομή της ιστοσελίδας σας. Οι μηχανές αναζήτησης είναι συνεχώς σε επιφυλακή για νέο και μοναδικό περιεχόμενο που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Αντιθέτως, η αντιγραφή θεμάτων και κειμένων δεν θα σας βοηθήσει σχεδόν καθόλου.

Άλλος ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να πετύχουμε στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η ελαχιστοποίηση του ποσοστού εγκατάλειψης των επισκεπτών (bounce rate). Όσο πιο χαμηλά κρατήσετε αυτό το ποσοστό, τόσο το καλύτερο! Δύο τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή είναι:

• Εύχρηστο website και εύκολη περιήγηση σε αυτό. Πιστέψτε μας! Ο επισκέπτης που θα χαθεί στην περιήγησή του σε αυτό, το πιο πιθανό είναι ότι θα αποχωρήσει.

• Ενδιαφέρον και πλούσιο περιεχόμενο, τέτοιο που θα "μαγνητίσει" τον επισκέπτη και θα τον κρατήσει σε αυτό. Προβάλλετε τη μοναδικότητά που έχετε ως μικρή επιχείρηση. Προσθέστε την αισθητική σας στην ιστοσελίδα σας και θα δείτε σύντομα την ανταπόκριση του κοινού.

Η υπομονή είναι χρυσός

Σε αντίθεση με τις στρατηγικές διαφήμισης (π.χ Google Ads) που θα φέρουν γρήγορα αποτελέσματα και επισκέπτες στη σελίδα σας με το αντίστοιχο κόστος, το SEO είναι μια σύνθεση ενεργειών που δεν έχει κανένα κόστος, ωστόσο θέλει χρόνο και υπομονή για να φέρει τα αποτελέσματα. Αναγνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, αλλά αξίζει!

Τὰ πάντα ῥεῖ

Κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ότι οι στρατηγικές SEO αλλάζουν συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Η Google, η Bing και οι άλλες μηχανές αναζήτησης αναπτύσσουν τους αλγορίθμους τους σε συνεχή βάση. Κάτι που είναι πολύ λογικό, μιας και εκείνοι από την πλευρά τους προσπαθούν να παρέχουν τη μέγιστη ποιότητα και ακρίβεια στα αποτελέσματα αναζητήσεων που παρέχουν. Το SEO δεν είναι κάτι στο οποίο εστιάζετε μια φορά και μετά το ξεχνάτε. Αντιθέτως, θέλει εκπαίδευση, εμπειρία και συνεχή παρακολούθηση των αλλαγών και των εξελίξεων.

Η WEB Ocean παρακολουθεί εδώ και χρόνια πιστά όλες τις εξελίξεις στις μηχανές αναζήτησης και μπορεί να εφαρμόσει όλα αυτές τις τακτικές στην επιχείρησή σας με σκοπό τη διάκριση και το καλύτερο πλασάρισμα σε θέση. Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και θα λάβεις ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την απογείωση του SEO της επιχείρησής σου.

Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.

Privacy Policy