(+30) 211 21 522 84 weboceangr [AT] gmail.com

Χρήσιμα Άρθρα - Ειδήσεις

Τύποι Web Hosting

Τύποι Hosting και τι να επιλέξω για το site μου

Με τον όρο Hosting, εννοούμε τη φιλοξενία μιας ιστοσελίδας σε κάποιον server. Ο server είναι ένας υπολογιστής και μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Η δουλειά του είναι να είναι μόνιμα σε λειτουργία και online για να εμφανίζει στους χρήστες του internet αυτό που ζητάνε να δουν. Γι' αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει μια πολύ σωστή επιλογή, καθώς είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Η επιλογή του σωστού πακέτου φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας εξαρτάται από 3 παράγοντες:

• τις απαιτήσεις που έχετε (π.χ ένα server που είναι 100% uptime ή που είναι πολύ γρήγορος),

• την αναμενόμενη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και

• το budget που διαθέτετε

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι Hosting:

Shared Hosting

Εάν βρίσκεστε στο ξεκίνημα με μια νέα ιστοσελίδα που δεν την τρέχετε για επαγγελματικούς λόγους και αναζητάτε μια οικονομική φιλοξενία, αυτή είναι η επιλογή για εσάς. Η ιστοσελίδα σας αποθηκεύεται στον ίδιο server με πολλές άλλες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν πρόσβαση στους ίδιους πόρους, όπως υπολογιστική ισχύ, ταχύτητες επεξεργασίας, μνήμη RAM κτλ.

Αν και απλή και οικονομική λύση, η φιλοξενία σε κοινόχρηστο server μπορεί να φέρει μαζί της και ορισμένα προβλήματα. Η ασφάλεια του δικού σας website εξαρτάται και από τα επίπεδα ασφαλείας των υπολοίπων site που βρίσκονται στον ίδιο server. Επίσης, εάν ο server είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, όσον αφορά τους πόρους του, μια αύξηση επισκεψιμότητας ενδεχομένως να φέρει προβλήματα στην εμπειρία του επισκέπτη σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι κατάλληλο κυρίως για ερασιτεχνικά site, χαμηλής επισκεψιμότητας.

Dedicated Hosting 

 Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μεγάλης ιστοσελίδας και θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο, αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε. Με το Dedicated Hosting έχετε ένα server αποκλειστικά δικό σας. Έχετε πλήρη πρόσβαση root και έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τα πάντα που αφορούν τη λειτουργία του.

Αυτή είναι μια από τις πιο ακριβές επιλογές όσον αφορά τη φιλοξενία, και συνήθως προορίζεται για ιστοσελίδες με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ο πλήρης έλεγχος του server από εσάς . Ωστόσο, η εγκατάσταση και η διαχείριση τέτοιων server απαιτεί να έχετε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις.

VPS Hosting

Μια ενδιάμεση λύση, σε σχέση με τις δύο παραπάνω, είναι η Φιλοξενία VPS (Virtual Private Server). Εάν οι απαιτήσεις σας είναι πολύ μεγάλες για ένα πακέτο Shared Hosting, και θέλετε μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες χωρίς να έχετε την οικονομική δυνατότητα να κάνετε επιλογή ενός Dedicated Server, τότε υπάρχει η λύση του VPS, ο οποίος είναι ένας εικονικός ιδιωτικός διακομιστής (VPS). Εξακολουθεί να γίνεται η φιλοξενία σε ένα κοινόχρηστο server, αλλά κάθε τομέας φιλοξενείται στον δικό του ιδιωτικό χώρο. Επίσης πρόκεται για μια πολύ καλή επιλογή για προχωρημένους χρήστες που θέλουν τα πλεονεκτήματα ενός Dedicated Server, αλλά δεν έχουν την τεχνική εξειδίκευση για να τo διαχειριστούν.

Cloud Hosting

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές είδος φιλοξενίας μιας και η λέξη "Cloud" στην εποχή μας.. πουλάει από μόνη της. Εάν είστε κάτοχος ιστοσελίδας, ο οποίος αναπτύσσετε πολύ γρήγορα και χρειάζεστε επεκτασιμότητα στους πόρους, η Cloud φιλοξενία είναι η καλύτερη για εσάς.

Περιλαμβάνει πολλούς υπολογιστές που εκτελούν τις εφαρμογές σας μαζί, χρησιμοποιώντας μια συνδυασμένη επεξεργαστική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε τους πόρους σας όπως και όταν τους χρειάζεστε και να πληρώσετε ακριβώς για αυτό που χρειάζεστε. Είναι μια ευέλικτη λύση και δεδομένου ότι εκτελείται σε πολλούς διακομιστές, ο χρόνο διακοπής λειτουργίας, εάν κάποιος από αυτούς αντιμετωπίσει κάποια δυσλειτουργία, είναι πολύ μικρός.

Managed Hosting

Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο μοντέλο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας. Με αυτό, ο πάροχος φιλοξενίας αναλαμβάνει όλο το τεχνικό κομμάτι για όποιο είδος hosting και να επιλέξετε. Τεχνικές υπηρεσίες όπως η ρύθμιση, η διαμόρφωση και η διαχείριση του λογισμικού και του υλικού, οι αντικαταστάσεις, οι ενημερώσεις κώδικα και ασφαλείας, η τεχνική υποστήριξη και η παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας παύουν να αποτελούν πονοκέφαλο για εσάς, μιας και φροντίζονται από τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Colocation Hosting

Αυτή είναι μια πιο ακριβή επιλογή, αλλά σας δίνει τη μεγαλύτερη ισχύ. Ουσιαστικά φιλοξενείτε τον εξοπλισμό σας σε άλλα data center τα οποία σας παρέχουν χώρο αποθήκευσης, bandwidth, διεύθυνση IP, ακόμη και ψύξη και άλλα είδη εξοπλισμού που θα χρειαστεί ο διακομιστής σας. Το μέγεθος του χώρου που θα επιλέξετε να νοικιάσετε θα καθορίσει το κόστος της φιλοξενίας σας.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας server στο χώρο σας, με μεγάλο ερωτηματικό για την αποτελεσματικότητα, μιας και θα χρειαστείτε πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα και bandwidth. Στην περίπτωση αυτή φροντίζετε μόνοι σας όλες τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένου του υλικού, του λογισμικού, των υπηρεσιών, καθώς και της συντήρησης, των αναβαθμίσεων κ.λπ., κάτι που προφανώς απαιτεί εκτεταμένη τεχνική γνώση.

WEB Ocean... χώρος φιλοξενίας για όλους

Στη WEB Ocean γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες αυτες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την πιο σωστή επιλογή, όσον αφορά τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας (Web Hosting). Επίσης, σαν δώρο καλοσωρίσματος, αναλαμβάνουμε τη δωρεάν μετακόμιση της ιστοσελίδας σας στους server μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τη λύση που ταιριάζει σε εσάς.

Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.

Privacy Policy